Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

søndag 30. juni 2013

Et motorisert sminkespeil


Jeg føler meg lurt. Og føler man seg lurt, så er man lurt. Det er min erfaring. Å være lurt er en subjektiv opplevelse som ingen kan ta fra deg.

"Jeg har fått invitasjon til et arrangement i Frognerparken," sa min mann. Det skulle visst være en markering av amerikanernes nasjonaldag den 4. juli.

*

En annen ting som skjer hvert år den 4. juli, er min bursdag. Derfor begynte jeg å glede meg. Jeg tenkte at amerikanerne sikkert er smarte nok til å gjøre litt ekstra stas på oss som faktisk er born on the 4th of July, og så for meg en liste man kunne registrere seg på for å få litt ekstra oppmerksomhet, eller i det minste en gratis is.

Dessuten tenkte jeg at siden han sa "invitasjon" var dette noe litt eksklusivt, og kanskje hadde amerikanerne allerede gjort et par forberedelser, for de må jo ha visst at jeg kom. Tenkte jeg. Min naive gjøk.

*

For å gjøre en lang historie kort; Vi sto i pølsekø i 20 minutter (og jeg kan ikke engang spise hot dogs) og deretter ble jeg dratt rundt for å se på amerikanske biler. Det var en kiosk som solgte is der, men de var utsolgt for alt unntatt saftis.

Fra Diplom-is. Og Diplom-is er fra Brevik. 600 meter fra der jeg vokste opp. Veldig langt fra USA.

Jeg var dødsskuffet. Ikke bare mener jeg oppriktig at amerikanske biler når som helst slås av en pen sko, men jeg ble også tvunget til å studere krom og blanke motorer. Jeg kunne faktisk speile meg i en av dem, men det viste seg også å være en nedtur.

6.500 cm3


Å se sin kone stå bøyd over en motor og fikse på frisyren, kan ikke ha vært min manns stolteste øyeblikk, men han tok det pent.

*

"Se på den lakken!" insisterte min mann da vi passerte en sort og hvit diger sak. Jeg så. Og hadde for en gangs skyld noe vettugt å si. Jeg sa: "Ja, den er i alle fall penere enn den tragiske manikyren jeg fikk sist torsdag."

Og det mente jeg oppriktig, manikyren er grusom, og jeg skal klage så fort de åpner i morgen.

Min manns respons på dette grunnleggende og svært alvorlige problemet? Han sa ikke noe. Men han så seg rundt og sjekket om noen hadde hørt meg.

Det tyder på at han ikke lurer meg med på noe slikt en annen gang. Hvis han gjør det, har jeg en plan som går langt utover å bruke en big block-motor som sminkespeil.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar