Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

lørdag 20. juli 2013

"Bzzzzzz, du er død"

Rett før leggetid i går kveld, hørte jeg det dunket i taket. Dunket var etterfulgt av en dyp bzzzzzing. Dunket var dypt. Det kunne vært en bzzzzzende tennisball, men noe sånt har jeg aldri sett, så jeg antok at det var et enormt insekt.

Jeg ba tynt om at min mann ringte politi og forsvar og var selv på vei til å ringe mine kolleger i justis- og beredskapsdepartementet. Men min mann gikk bare ut på kjøkkenet og hentet ett tørk med håndklepapir.

Ett tørk, altså. Han kom jo ikke engang til å kunne dekke over ansiktet til den enorme skapningen som fløy rundt i hytta.

*

Han holdt på i en god time. Uten hell. Til slutt ropte han "Jeg har deg, din jævel!" i det han stupdykket ned bak spisebordet og slo infernalsk i gulvet med knyttneven. Endelig kunne vi legge oss trygt.

Poenget - som jeg akkurat har forstått - var at det ikke kan ha vært spor av kjempeinsekt i det håndklepapirtørket han puttet i søpla. HAN LURTE MEG!

For da jeg sto opp i morges, så jeg en enorm flyvebille ligge på ryggen foran verandadøren. Jeg antok at den hadde prøvd å flykte og at den hadde dødd etter gjentatte ganger å ha flydd med hodet først mot glasset.

Det burde slått meg som rart at vinduet var like helt.

*

Heldigvis er jeg ikke så redd for døde dyr, så jeg tok fem lag med håndklepapir og plukket billa opp. (Tapperhetsmedaljen kan sendes pr post, jeg trenger ikke noen parade eller storslagen seremoni. Ok, en liten parade er greit, forresten. "Konsert på Rådhusplassen," sa du? Mtja. Vi kan diskutere det.)

Da jeg skulle knuse den for å forsikre meg om at den ikke bare spilte død for å drepe meg, skjønte jeg at det bare var et tomt skall.

Billa hadde vokst ut av skallet sitt ... og det gamle skallet var omtrent på størrelse med en sko.

"INSEKTET ER HER FORTSATT! DU DREPTE IKKE ENGANG EN FLUE I GÅR! JEG HAR VÆRT I LIVSFARE I FLERE TIMER!" hylte jeg. Men han var i dusjen og hørte ikke noe.

Det kan hende jeg drar hjem i dag.

En fyrstikkeske (fordi du vet hvor stor den er - de fleste humler vil for eksempel få plass inni en sånn eske), et tørk med håndklepapir og en sko i størrelse 46. Skoen likner faktisk litt på insektet. Tenk deg at lissehullene er øyne, lissene følehorn og at åpningen er gapet. Det mangler bare de spisse tennene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar